De A. de Jong Groep in vogelvlucht

De A. de Jong Groep is een familiebedrijf met ruim 135 jaar ervaring op het gebied van energie- en milieutechnologie. Ongeveer 250 medewerkers zijn bij ons bedrijf in dienst. Maar daarbuiten houden we nog een veelvoud van dat aantal mensen aan het werk. Bijvoorbeeld bij onderaannemers, leveranciers en in de dienstensector.

Wat doen wij?

De Jong bestaat uit zes werkmaatschappijen die allemaal hun eigen hoofdactiviteit hebben. Deze activiteiten verdelen we in grote lijnen over twee productgroepen: industriële brandersystemen en klimaatinstallaties. Onder deze productgroepen bevindt zich een scala aan op maat gemaakte producten en diensten.

  • Industriële brandersystemen: elk huis heeft een cv-ketel. Daarin zit een brander en die zorgt voor de verwarming van het huis. Wij maken branders die een hele stad verwarmen. Vanuit Schiedam en Hilversum worden ze verscheept naar alle hoeken van de wereld. Op dit gebied concurreren we wereldwijd met ongeveer tien bedrijven.
  • Klimaatinstallaties: deze productgroep richt zich op de utiliteitsbouw. Dat is alles behalve woningbouw. Wij installeren de klimaatbeheersing en onderhouden die op afstand. Dit doen we vanuit onze kantoren in Schiedam en Zaandam. Met deze productgroep richten we ons met name op de Benelux. Alleen al in Nederland hebben we zo’n 1.100 opdrachtgevers.

Wat willen we bereiken?

De A. de Jong Groep is een ambitieus bedrijf. We streven ernaar om met onze brandersystemen wereldmarktleider te worden. Met klimaatinstallaties richten we ons op de Top 10 van Nederlandse bedrijven wat betreft omzet en duurzame projecten. Dit past goed bij ons. Alles wat we doen draagt namelijk bij aan het verlagen van energieverbruik, het leveren van hoog rendement en het verminderen van negatieve milieueffecten en de uitstoot van schadelijke stoffen. Kortom, verduurzamen!

Hoofdactiviteiten werkmaatschappijen

Werkmaatschappij

Hoofdactiviteit

Toepassing

Installatietechniek

Engineering, realisatie, exploitatie en beheer van energiesystemen voor gebouwen. Afstands- en energiebeheer.

Industrie en utiliteitsbouw.

Installatiebeheer

Beheer en onderhoud van energiesystemen.

Industrie en utiliteitsbouw.

Airconditioning

Engineering en realisatie van airconditioningsystemen.

Industrie en utiliteitsbouw.

Themal Engineering

Engineering en realisatie van procesgeïntegreerde industriële energiesystemen.

Industriële productie met behulp van (rest)brandstoffen.

Combustion

Engineering en fabricage van industriële branderinstallaties, gas- en oliegestookt.

Warmtekrachtcentrales voor de (petro)chemische industrie en energiecentrales.

R&V Engineering

Engineering en fabricage van industriële branderinstallaties, gas- en oliegestookt.

Warmtekrachtcentrales voor de (petro)chemische industrie en energiecentrales.