Lion Heart Foundation

20-08-14 |

Aan het werk voor een gezond Sierra Leone

Lion Heart Foundation

De Lion Heart Foundation, opgericht in 2006, werkt aan de ontwikkeling van de gezondheidszorg, de economische activiteiten en het onderwijs in Sierra Leone, één van de armste landen ter wereld. De Foundation probeert met haar werkzaamheden de lokale bevolking en de economie structureel te helpen zichzelf verder te ontwikkelen en daarmee het land hulponafhankelijk te maken. A. de Jong Groep is één van de trotse donateurs van de Lion Heart Foundation.

De bevolking van Sierra Leone is erg arm en kan niet voldoende bijdragen om primaire kosten te dekken. Ziekenhuizen en scholen zijn hierdoor structureel afhankelijk van buitenlandse sponsoren. De Lion Heart Foundation heeft hiervoor het Best of Both Worlds programma opgezet, waarin een groot deel van de winst van de economische activiteiten wordt ingezet om onderwijs en gezondheidszorg duurzaam te financieren. Hierdoor komen alternatieve inkomensstromen op gang, waarmee sociale voorzieningen gefinancierd kunnen worden.

Succesverhaal

Bewoners van Yele, een plaatsje in centraal Sierra Leone, kunnen sinds kort weer stroom afnemen via een waterkrachtcentrale, gelegen aan de rivier de Teye. In de oorlog was deze centrale verwoest waardoor de inwoners van Yele afhankelijk waren van dure en milieuonvriendelijke generatoren. De Lion Heart Foundation heeft deze centrale in de loop van 2012 weer hersteld waardoor er sinds tien jaar weer 24 uur per dag stroom is in het dorp en in het ziekenhuis. De waterkrachtcentrale levert tevens stroom aan een waterzuiveringsinstallatie, waardoor er ook schoon drinkwater beschikbaar is in het ziekenhuis en bij enkele tappunten in Yele.  

A. de Jong Groep

Als donateur van de Lion Heart Foundation zijn wij ontzettend trots dat wij een bijdrage kunnen leveren aan deze fantastische activiteiten om de bevolking en de economie van Sierra Leone te steunen. Albert de Jong, algemeen directeur van A. de Jong Groep, over het sponsorschap: ‘’De heldere missie om de lokale bevolking en de economie zichzelf verder te laten ontwikkelen en vooral het doel van de Lion Heart Foundation om zichzelf op den duur overbodig te maken in Sierra Leone, zijn voor ons doorslaggevend om hun projecten te steunen. De Foundation heeft duidelijke doelstellingen en is transparant in de gemaakte investering van de verkregen financiën.’’

Oproep

In 2014 is in West-Afrika het Ebola virus uitgebroken, een zeer besmettelijke ziekte die gemakkelijk verspreid wordt van persoon op persoon via bloed of lichaamsvocht. Ebola veroorzaakt zware inwendige bloedingen, waaraan ruim 90% van de slachtoffers sterft. Om Ebola op een goede manier aan te kunnen pakken, zijn er extra voorzieningen en materialen nodig. Het Lion Heart Medical Centre in Yele heeft daarom dringend behoefte aan extra materiaal voor de isolatie en de behandeling van (verdachte) patiënten, zodat zij beter beschermd worden tegen besmetting en het dodelijke virus buiten de deur kunnen houden.

Wilt u de Lion Heart Foundation steunen en/of meer informatie over de Foundation of hun activiteiten opvragen? Kijk dan op www.lion-heart.nl of op hun Facebook pagina.