Werken bij de A. de Jong Groep

12-09-14 |

Volop mogelijkheden voor werknemers bij De Jong

Werken bij A. de Jong Groep

Een zij-instromer die nog druk bezig is zijn diploma’s te vergaren en een ervaren rot in het vak die al 34 jaar in dienst is bij de A. de Jong Groep. Groter kan het contrast bijna niet zijn. Projectleider Beheer & Onderhoud Johan de Ligt en leerling-onderhoudsmonteur Mitchel Bosman vertellen over de kansen en mogelijkheden bij De Jong.

Johan de Ligt ging als 16-jarige meteen vanaf school bij de A. de Jong Groep werken. “Ik kwam via een buurjongen bij De Jong terecht. Ik begon als draaier en dat heb ik twee jaar gedaan. Totdat ik tijdens het voetballen een knieblessure opliep. Ik kon het werk niet meer doen, maar gelukkig wilde De Jong meedenken over een oplossing.”

25 diploma’s

Johan greep het ongemak aan als kans en maakte een mooie ontwikkeling door bij de A. de Jong Groep. Hij werd achtereenvolgens onderhoudsmonteur, servicemonteur, SCIOS-inspecteur (toen nog Visa-inspecteur) en tegenwoordig is hij projectleider. “De Jong werkt overal aan mee. Wanneer je een goede motivatie hebt, dan liggen er volop kansen. Ik heb door de jaren heen wel 25 diploma’s gehaald.”

Sociale aspect

Johan roemt het sociale aspect van het familiebedrijf: “Je bent meer dan alleen een werknemer. Ook op sociaal gebied word je ondersteund wanneer het nodig is. Ik heb een kunstknie en kon tijdelijk niet meer in een schakelauto rijden. De Jong heeft ervoor gezorgd dat ik destijds een automaat van de zaak kreeg die ik ook privé mocht gebruiken. Het is mooi dat je bij dit soort dingen wordt geholpen.”

Van fitnessinstructeur tot onderhoudsmonteur

Het verhaal van zij-instromer Mitchel Bosman ziet er totaal anders uit. In oktober werkt hij twee jaar bij de A. de Jong Groep, maar daarvoor was hij fitnessinstructeur. “Ik had mijn diploma ‘Sport en Bewegen’ behaald en was een aantal jaar aan het werk in een sportschool. Ik raakte uitgekeken op het werk en wilde iets anders met een beter toekomstperspectief. Via mijn vader kwam ik in contact met de A. de Jong Groep. Ik kreeg een kans en kon beginnen als leerling-monteur.”

Mitchel heeft het goed naar zijn zin. In juni behaalde hij zijn eerste diploma. “Dit is een goede stap in mijn ontwikkeling naar onderhoudsmonteur. Daarna kan ik doorgroeien naar servicemonteur en servicetechnicus. Dat duurt in totaal zo’n zes jaar. Vervolgens kan ik mij nog verder specialiseren. Je bent niet zomaar uitgeleerd bij De Jong.”  

Van Blijdorp tot Central Post

Zowel Mitchel als Johan noemen de afwisseling in de werkzaamheden als een van de grote pluspunten. Mitchel: “We komen op de meest uiteenlopende plaatsen. Laatst was ik nog aan het werk in het Oceanium van Blijdorp en zag ik de schildpadden onder me voorbij zwemmen. Even later sta je op het dak van de Central Post filters in de luchtbehandelingskast te vervangen en kijk je uit over heel Rotterdam.”

Ontzorgen en verduurzamen

Ook Johan kwam in de loop der jaren in heel wat bijzondere panden. Volgens hem is de werkwijze echter behoorlijk veranderd. “Vroeger kon je Beheer & Onderhoud en Installatietechniek los van elkaar zien. Nu is dit één geheel en één proces. De klant wordt volledig ontzorgd. Zo werken we met meerjarenonderhoudsplannen, verduurzamingsplannen en nemen we deel aan grote renovatieprojecten. Mooi voorbeeld is ons project in het WTC Rotterdam.” 

Werken bij A. de Jong Groep

Werken bij A. de Jong Groep is werken bij een inventief, innovatief en ondernemend bedrijf. Of je nu een starter, zij-instromer of ervaren professional bent, voor werknemers zijn er volop mogelijkheden. Lijkt het je leuk om te werken bij de A. de Jong Groep? Of ken je iemand die is geïnteresseerd in een leuke baan in de techniek? Kijk op www.dejong.nl/werken-bij-de-jong.