De Jong en MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) zit in de genen van A. de Jong Groep. We nemen de verantwoordelijkheid voor de effecten van onze bedrijfsactiviteiten op de mens en het milieu. Om dit duidelijk te maken, hebben wij een logo ontwikkeld: De Groene Fabriek. De industrie heeft over het algemeen een slecht imago, omdat de gedachte leeft dat industrie voor milieuverontreiniging zorgt. Wij denken daar anders over. Wij zijn van mening dat de verbetering van het milieu begint bij de industrie. Als De Jong voeren we daarom altijd de laatste ontwikkelingen en innovaties door in onze producten en productiewijzen, waardoor onze producten met een maximaal rendement en een beter klimaat bewerkstelligen.

Voor ons MVO-beleid hanteren wij drie pijlers: people, planet en profit.

People

We vinden het welzijn van de maatschappij, en daarmee onze klanten en werknemers, als familiebedrijf erg belangrijk. A. de Jong Groep handelt daarom altijd naar de ontwikkeling, groei en veiligheid van de medemens. Dit bewerkstelligen wij met verschillende certificeringen en onze mogelijkheden.

 • We zijn VCA gecertificeerd, wat aantoont dat wij veilige en milieubewuste arbeidsomstandigheden aanbieden.
 • A. de Jong Groep is erkend als een officieel leerbedrijf, waardoor we vele stage- en afstudeerplaatsen kunnen aanreiken. Daarnaast bieden wij onze medewerkers verschillende carrière- en opleidingsmogelijkheden, zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen in een specifiek vakgebied. Zo proberen wij een prettige werkomgeving en daarmee leefomgeving voor onze medewerkers te creëren.
 • In samenwerking met jINC, een non-profit organisatie die jongeren van 8 tot en met 16 jaar op weg helpt naar een goede start op de arbeidsmarkt, bieden wij bliksemstages aan. Dit zijn korte stages van een dagdeel waarin de jongeren in contact kunnen komen met verschillende facetten uit de arbeidsmarkt om zichzelf op de toekomst voor te bereiden.
 • Onze HR-afdeling organiseert in samenwerking met Exodus Rotterdam en Yes We Care sollicitatietrainingen.

Planet

Eén van de belangrijkste MVO-activiteiten van A. de Jong Groep is het verminderen van negatieve milieueffecten. We bereiken dit onder andere met de ontwikkeling en inzet van veilige, schone en efficiënte toepassingen van klimaat-, energie- en brandersystemen. Onze pijlers hierin zijn:

 • Gebouwen CO2-neutraal maken.
 • Het verminderen van emissies, zoals CO2 en NOx.
 • Verlagen van het energieverbruik van onze klanten door energiestudies uit te voeren en te effectueren.
 • De ontwikkeling van verduurzamingstechnieken door onze R&D-afdeling.
 • Ons lidmaatschap bij Cleantech Holland, het Nederlandse exportplatform voor duurzame en technologische producten, concepten en innovaties. 

Profit

Als familiebedrijf dat al 138 jaar actief is, hebben we een zekere marktpositie weten te bemachtigen met onze activiteiten. We kennen een gezonde financiële situatie, waardoor wij op verschillende manieren ondersteuning aan de maatschappij kunnen bieden:

 • We bieden binnen A. de Jong Groep langdurige loopbanen aan. Werknemers kunnen bij ons daarom een pad voor de lange termijn uitstippelen.
 • We sponsoren projecten met een maatschappelijk doel en ondersteunen goede doelen, zoals: Excelsior4All, de Lion Heart Foundation, het Ronald Mc Donald Centre, Kika, de RopaRun en de Alpe d’Huzes.
 • We hebben een partnerschap met het maatschappelijke platform Yes We Care en SBV Excelsior, waarmee we samen maatschappelijke inzet bevorderen. Daarnaast helpen wij met de drie partijen via een talentontwikkelingsprogramma jonge vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Yes We Care

Onderstaande film is een mooi voorbeeld van een van de MVO-activiteiten van A. de Jong Groep.